19.3.2023

Možná se vám zase poštěstí a budete se na podzim moci těšit ze stromů obsypaných velkým množstvím vyzrálých plodů a v průběhu léta se radovat z každého barevného kousku zeleniny, který se vám podařilo získat z hlubin země či stonku rostliny. Taková zelenina i ovoce je plné vitamínů a látek prospěšných vašemu tělu. Budete si jej vážit o to více, že jste do jeho vytvoření museli investovat spoustu práce a bylo nutné nejen zajít do obchodu a za pár minut vyjít s plnou taškou vitamínových bomb. A takové vlastnoručně vypěstované ovoce a zelenina také mnohem lépe chutná a obsahuje rozhodně méně chemických látek než to, na které jste patrně z obchodu zvyklí.

zelenina v košíku

Jak ale takové plody skladovat, abyste si mohli jeho výborné chutí užívat po dlouhý čas a nepředešla vás jeho zkáza nevhodnými podmínkami? Tyto potraviny je nejlepší skladovat v temných místnostech s nižší teplotou a přirozeně se vyskytující vlhkostí. Ideální volnou je tedy pro skladování ovoce a zeleniny sklep. Všechny vnější podmínky byste ale měli před samotným umístěním sem zkontrolovat, protože vysoká vlhkost, příliš nízká https://www.dek.cz/produkty/detail/4400820962-porotherm-cihla-30-24-n-p15-30-24-15-5 teplota nebo velké množství pronikajícího světla dokáží nadělat pořádnou paseku. Tradičním tipem je sklidit ovoce dříve, než dojde plné zralosti, protože teprve při skladování se stane, že ji opravdu nabyde.

sklizeň jablek

K uskladnění navíc vybírejte pouze kvalitní kousky a dejte si záležet na tom, abyste je předtím pořádně zkontrolovali. A nakonec, pokud přemýšlíte i nad tím, kam všechno můžete uložit, máte opět mnoho a mnoho možností. Hodit se vám mohou různé typy polic, krabic, přepravek či plastových beden, které jsou odolné a unesou zátěž i mnoha desítek kilogramů. Skladovat ovoce a zeleninu správně se vyplatí více, než byste možná předpokládali. Vždyť co vás v zimě můžete potěšit víc než červené šťavnaté jablko z vlastní zahrádky?