12.8.2019

Výpadky elektrické energie, ale také akce, které vyžadují externí napájení. To jsou situace, kdy je třeba využít záložní zdroj energie, a to v podobě centrály nebo dieselagregátu. Kde však tohle zařízení získat? Není to složité, stačí využít služby firmy, která se zabývá pronájmem těchto záložních zdrojů. Pronájem elektrocentrály není přitom vůbec drahá záležitost, pokud byste vzali v potaz pořizovací cenu nového zařízení.


20190516_134224

Mnoho zařízení, které si vybrat?

Pokud byste nahlédli do sortimentu těchto zdrojů elektrické energie, zjistili byste, že je opravdu mnoho různých variant, které lze zvolit. V základu je nutné rozlišovat výkonnější zařízení, která se nazývají dieselagregáty. Méně výkonné, ale přesto dostačující zařízení se nazývají elektrocentrály. Ty nachází uplatnění především pro nepříliš náročné aplikace, a to třeba i na zahradách rodinných domů. Tam dokážou napájet nejenom elektrické grily, ale také nářadí, které by jinak nebylo možné napájet. Pro účely zahrady však není třeba tohle zařízení pronajímat, ale vyplatí se pořídit. Je to dáno nízkou cenou, která je pro tato zařízení charakteristická.
Jak je to však u profesionálních aplikací? Například potřeba vyřešit napájení na externích místech, což může znamenat i rušnou ulici ve velkém městě, kde je třeba svařit tramvajové koleje.
I takové aplikace mohou nastat, byť pro takové účely mají firmy zpravidla své vlastní zařízení. Je to však příklad, kterým se můžete řídit, až budete přemýšlet, zdali zvolit pronájem nebo přímo nákup.


hopi

Efektivita spočívá v pečlivém rozhodnutí

Protože každý provoz je něčím charakteristický, je třeba přistupovat ke každé aplikaci individuálně. Není vůbec od věci nechat si pomoci od profesionálů, kteří mají dostatečné zkušenosti na to, aby rozhodli za vás. Někdy se totiž vyplatí zařízení koupit, někdy jenom vypůjčit. Tohle rozhodnutí je však klíčové, když chcete vyřešit otázku napájení, co možná nejefektivněji.